Skip to content

Viatjar amb mascotes dins la Unió Europea

Desplaçament de gossos, gats i fures entre estats membres de la UE.

Els requisits establerts per la normativa per al desplaçament de gossos, gats i fures entre els Estats membres de la UE són:

 • Animal identificat.
  Ha d’estar identificat mitjançant la implantació d’un transponedor (microxip). 
 • Vacunat de la ràbia i que la vacunació compleixi els requisits de validesa.
  L’animal ha de tenir almenys 12 setmanes, han d’haver transcorregut 21 dies des de la primovacunació i les vacunacions següents s’han d’haver administrat conforme a les especificacions tècniques de la vacuna utilitzada.
  El període de 21 dies també és d’aplicació si la vacunació contra la ràbia ha caducat.
 • Altres mesures sanitàries.
  Si l’Estat membre de destinació ha adoptat mesures sanitàries preventives contra malalties diferents de la ràbia, ha de complir amb aquestes mesures.
  Per exemple, Finlàndia, el Regne Unit, Irlanda i Malta exigeixen mesures sanitàries preventives per controlar la infecció de gossos per Echinococcus multilocularis.
 • Acompanyats del passaport degudament omplert.
  El passaport és el document establert per la normativa per al desplaçament de gossos, gats i fures entre els Estats membres de la UE.
  Les persones interessades a aconseguir el passaport per a la seva mascota s’han d’adreçar al seu/seva veterinari/ària clínic/a ja que a Catalunya han estat reconeguts com a veterinaris autoritzats per expedir el passaport.
   
  El nombre màxim de gossos, gats o fures que poden acompanyar el seu propietari, o persona autoritzada, durant el desplaçament sense ànim comercial serà de 5.

Si el que faràs és viatjar fora de la Unió Europea, consulta Viatjar amb mascota a un país no membre de l’UE